Cavidan Demirağ Mentör Diplomasını aldı, “Avrupa Kadın Girişimcileri Mentör Ağı Projesi Türkiye genelinde yayılmalı ”dedi.
Avrupa Kadın Girişimcileri Mentör Ağı Projesi çerçevesinde Mersin Mentörü olarak görev alan Cavidan Demirağ, KAGİDER, ANGİKAD ve Özyeğin Üniversitesi’nin koordinatörlüğünde yürütülen projenin Türkiye genelinde yayılması gerektiğini söyledi. Proje çerçevesinde iş hayatına yeni atılan kadın girişimcilerin tecrübeli kadın girişimciler tarafından desteklendiğini kaydeden Demirağ, “Bu proje yeni girişimcilerin daha sağlam temeller üzerinde çalışmalarını sürdürmesi adına önem taşıyor. Bu nedenle KAGİDER’in projesi olarak kalmasından öte Avrupa’da olduğu gibi Türkiye’de de iş dünyasında yaygınlaştırılması gerektiğine inanıyorum” dedi.
Proje hakkında bilgi veren Cavidan Demirağ, KAGİDER, ANGİKAD ve Özyeğin Üniversitesi’nin koordinatörlüğü çerçevesinde yürütülen Avrupa Kadın Girişimcileri Mentör Ağı Projesi ile işini yeni kurmuş genç ve desteğe ihtiyaç duyan iş kadınlarına, mentörleri tarafından, iş hayatlarında yol gösterilmesinin amaçlandığını anlattı. Projede, uzun yıllar iş hayatında faaliyet gösteren, kendi işini kuran ve geliştiren deneyimli iş kadınlarının danışmanlığı ile genç girişimci iş kadınlarının vizyonlarının ve iş hacimlerinin olumlu yönde gelişmesinin sağlandığını kaydeden Demirağ, mentörlerin aynı zamanda iş hayatlarındaki tecrübelerini de mentilerine aktarıma imkânı yakaladığını söyledi.
Proje kapsamında Türkiye’den 20 mentör seçildiğini anlatan Cavidan Demirağ, bu mentörlerde en az 5 yıllık tecrübe arandığını dile getirdi. Mentörlerin 5’inin Anadolu’dan seçildiğini ve kendisinin de 26 yıllık girişimcilik tecrübesiyle Mersin’den görev aldığını ifade eden Demirağ, yalnızca Mersin’e değil, bölgeye hizmet vereceğini açıkladı.
Projenin 2012 yılının Mart ayında başladığını ifade eden Demirağ, Mart ayında eğitim alan her mentörün, bir mentiden sorumlu olduğunu dile getirdi. Demirağ; “Buluşmalar Nisan ayında başladı. Her ay menti ve mentör buluşmaları oluyor. Belirli çerçevede yönlendirme yapılıyor. Yönder gibi davranıyoruz. Onların işlerine motivasyonlarını sağlıyoruz. Deneyimlerimizi paylaşıyoruz, sorunlarını, hedeflerini dinliyoruz ve o hedefler içindeki karşılıklı görüş alışverişi ile adeta abla kardeş çerçevesinde bir buluşma gerçekleştiriyoruz” dedi.
“Bu bir danışmanlık projesi, koçluk projesi değil yönderlik projesidir”
Cavidan Demirağ iş yaşamında karşılaşılan zorluklar dolayısıyla projenin önemine dikkat çekerek, “Global ekonomik dünyada gelişen ekonomik değerlerin yeni girişimcilerimize anlatılması gerekmektedir. Bizler gibi iş kadınlarının deneyimleri, onların yeni çıktıkları bu uzun ince yolda sağlıklı bir şekilde ilerlemelerini sağlayacaktır. İki ileri bir geri gitmek yerine mentilerin ilerlemeleri konusunda oldukça faydalı bir çalışma olduğuna inanıyorum” dedi.
Projenin 18 aylık çalışma sonunda tamamlanacağını anlatan Demirağ, bu süre sonunda mentilerin iş alanlarında gelişiminin ölçüleceğini söyledi. Demirağ, 10 Ekimde ise mentörlere sertifika verileceğini açıkladı.
“Avrupa 2013 yılını AB Girişimcilik Yılı ilan etti”
Girişimcilik yılı olmasından kaynaklanarak, 18 Ekim’de Brüksel’de gerçekleştirilecek Avrupa Kobi Haftası Büyük Toplantısına 10 mentörün davet edildiğini açıklayan Cavidan Demirağ, Avrupa parlamento üyelerinin ve benzer derneklerin de yer alacağı toplantıda, kadın girişimciler ile B2B konusunun görüşüleceği bir de panel yapılacağını söyledi.